Even voorstellen: Monique Wientjes

Samen met de klant in elke levensfase optrekken om financiële en fiscale vraagstukken te tackelen, daar houd ik van. Maar daarachter schuilt een nog grotere uitdaging: te weten komen waar de klant nu eigenlijk voor wil gaan. Wat is de passie die achter al die cijfers schuil gaat?

Ik werk al ruim twintig jaar in de financiële branche, de laatste jaren als onafhankelijk financieel planner. Nog steeds word ik enthousiast als klanten me in vertrouwen nemen met waar hun hart sneller van gaat kloppen. Grootse dromen of juist hele tere wensen. De opleiding tot Life Planner aan het George Kinder Instituut was dan ook een logische stap: nog beter luisteren naar de klant. Niet meer alleen maar uitgaan van het hoogste rendement of fiscaal de beste optie, maar het geld ten dienste stellen van een plezierig leven. Hoe mooi kan het zijn!

‘Een gesprek met je financial life planner is niet saai maar geeft je energie!’

– Monique Wientjes –

Doorvragen en durven dromen

Life Planning kan ik iedereen aanraden omdat ik het zelf tijdens mijn opleiding heb ervaren: het dóét iets met je. Door de vragen tijdens die gesprekken, zonder oordeel of sturing, ga je ineens vertellen over dromen en je verlangens die je onbewust had weggestopt. Op zulke momenten kan ineens het kwartje vallen.

En toch: het is niet zweverig. Het gaat uiteindelijk over geld, over je financiën. Dat is de houvast die ik je als financial life planner bied: vooropstellen wat echt belangrijk voor je is en daarna financiële tools gebruiken om dat mogelijk te maken.

Je ideale situatie

Waar ik voor mezelf op uitkwam, tijdens Life Planning? Onbezorgd kunnen genieten van mijn werk en mijn leven. Ongemerkt was daar heel veel ‘moeten’ ingeslopen. Bijvoorbeeld allerlei extra werkzaamheden om aan officiële certificeringen te voldoen. Dat leverde niet alleen mij weinig plezier op, ik besefte dat het ook weinig voor de klant deed. Dus: daarmee stoppen!

Zo concreet wordt het dus, als je met Life Planning jezelf als basis neemt. Dat heeft mijn werk- en leefplezier in ieder geval enorm vergroot. Mijn grootste wens is om iederéén de meerwaarde van Financial Life Planning te laten ervaren.